Freixenet
X

#MomentsFreixenet amb MIREIA CASAMADA

La vida és plena de petits moments per celebrar. Freixenet presenta "Els petits plaers", una sèrie d'entrevistes amb personatges rellevants del món vitivinícola i també de la restauració, l’esport, la medicina, la comunicació, etc. Persones aparentment molt diferents, però que comparteixen la passió per la feina ben feta i les ganes de gaudir i celebrar els petits plaers de la vida.

Mireia Casamada

MIREIA CASAMADA, blogger foodie

La passió per la gastronomia és inherent en ella. De petita ja entrava a la cuina a ajudar a fer el dinar. Viure a pagès li va ajudar a conèixer molts aliments i ingredients naturals, sempre de la mà del seu pare. Obrir el seu perfil professional d’Instagram va ser una conseqüència d’estudiar un postgrau de Brand Comunity Management. Va començar a publicar fotos de menjar cada cop més elaborades i, des d’aleshores, ha anat creixent en popularitat i reconeixement, fent-se un lloc destacat al creatiu món foodie.

 

A qui dedicaries un brindis?

Als pares. Ens van deixar fa anys quan estaven passant canvis importants i no els van poder veure. És un tribut, quan brindo els ho dedico a ells.

Ets més de petits plaers o de grans celebracions?

De petits plaers. Les  grans ocasions venen molt poques vegades, i són les petites coses del dia a dia que fan que la vida sigui millor. M’agraden els petits detalls, en la meva feina retoco el plat minuciosament fins que la foto queda perfecta. Les grans ocasions passen ràpid, tot i que he relativitzat molt i també he aprés a gaudir-les i viure el moment.

Amb quin personatge compartiries una copa de cava?

Amb Cleopatra, un personatge històric que admiro. Pel que sabem del que ha arribat fins avui, era una dona que vivia contracorrent: en aquella època els faraons eren homes, i ella va passar a la història com l’última reina de l’Antic Egipte, com a dona “faraona”. A més va tenir dos grans amors, Juli César i Marc Antoni, i això devia ser brutal!

Quina ocasió creus que mereix destapar una ampolla de cava?

Quan ve de gust. El cava és d’aquelles coses que m’ha de venir de cara, potser un dia arribo a casa cansada i dic: “avui m’obro una ampolla de cava”. Tal qual. Sí que és cert que relaciono el fet de destapar una ampolla amb un moment important. Potser m’han donat una bona notícia i decideixo espontàniament celebrar-ho amb cava. 

Cava blanc o rosat?

El rosat és la meva debilitat. Ho relaciono amb la primera vegada que vaig provar cava rosat, un Pinot Noir fa vint anys. En aquella època veure cava rosat era molt “chic”, glamurós, i em va quedar aquella impressió. L’Elyssia Pinot Noir n’és un bon exemple.

El cava, per a aperitiu, àpat, postres o tots?

Amb tots. De petita a casa brindàvem amb cava i jo també feia un petit glop. Encara em queda la imatge de brindar els diumenges després del dinar, amb el postre. Ara, en canvi, puc prendre cava amb l’aperitiu, o fins i tot gaudir d’una copa de Carta Nevada, per exemple, sense acompanyament. En el cas de Can Sala, el meu gran amor, sempre el marido amb plats potents, i el Malvasia el reservo per moments especials, per postres elaborats o per potenciar bons formatges, casen a la perfecció. Per això penso que el cava és un vi molt versàtil que es pot prendre amb qualsevol tipus d’àpat, però sempre amb l’excusa de celebrar quelcom especial.

Un brindis que recordis.

El que fem cada any per Nadal a casa en família. Recitem un vers que fa més de 50 anys que es diu i passa ja a les noves generacions. 

Un brindis per…

La vida. Perquè demà no sabem on estarem, és així de simple. Carpe diem.

Publicat fa 1 any

x
Open Modal Close Modal