Freixenet
X

#ElsPetitsPlaers entrevista a ZOLTAN NAGY

La vida és plena de petits moments per celebrar. Freixenet presenta "Els petits plaers", una sèrie d'entrevistes amb personatges rellevants del món vitivinícola i també de la restauració, l’esport, la medicina, la comunicació, etc. Persones aparentment molt diferents, però que comparteixen la passió per la feina ben feta i les ganes de gaudir i celebrar els petits plaers de la vida.

Zoltan Nagy

ZOLTAN NAGY

És escriptor i agent d’exportació de vins, col·labora a diverses publicacions internacionals del sector i acaba de publicar el llibre Reinas de Copas, dedicat a les grans dones del món del vi. Va néixer a Transsilvània en una família de cinc germans i en el mateix any en què van enderrocar el Mur de Berlín. Parla cinc idiomes, aprèn xinès i va ser adoptat per Barcelona el 2010. Amant dels tatuatges, li encanta descobrir nous vins i es dedica totalment a aquest món que considera “meravellós i ampli”.


A qui dedicaries un brindis?

A totes les dones que fan vi o cava.

Ets més de petits plaers o de grans celebracions?

Crec que cada moment i cada celebració és diferent, m'agraden les grans celebracions, és clar que sí, però gaudeixo també dels petits detalls.

Amb quin personatge compartiries una copa de cava?

Amb qui per mi és una icona, Josep Bujan. He tingut la sort de compartir amb ell una ampolla de Freixenet Garnatxa Subirat Parent, un rosat delicat i amb molt de caràcter igual que ell. També m'agradaria tenir una conversa i compartir moments amb la dona del George Clooney, perquè em digui com va enamorar el “soltero de oro”. 

Quina ocasió creus que mereix destapar una ampolla de cava? 

Penso que s'hauria de beure cava en els bars, discoteques, a la platja i en cada moment en què a un li vingui de gust.

Cava blanc o rosat?

Els rosats, em tenen el cor robat. 

El cava, per a aperitiu, àpat, postres o tots?

De apéritives, durant i després. Les bombolles donen felicitat. 

Un brindis que recordis.

Un dia especial per a mi, quan em van fer Confrare de Mèrit a Sant Sadurní. Veure que la gent aprecia tot el que faig per a aquest sector, comunicant al món sencer que teniu un gran producte i un gran futur per davant amb aquesta beguda tan especial, m'estarrufa la pell. Va ser una nit màgica per a mi...

Un brindis per… 

Brindo perquè el cava es va fer gran. Brindo pel seu futur, però abans hem de mirar enrere i veure que des de fa mes de 150 anys esteu elaborant una beguda única d'un territori tan singular com el Penedès, i us ho heu de creure aquí per poder comunicar-ho a l'estranger. No teniu res a envejar a cap altra regió d'escumosos del món, ja que aquí teniu el raïm autòcton, la reina de aquesta regió, la Xarel·lo. 

Publicat fa 1 any

x
Open Modal Close Modal