Freixenet
X

#ElsPetitsPlaers entrevista a SEBASTIÀ RAVENTÓS

La vida és plena de petits moments per celebrar. Freixenet presenta "Els petits plaers", una sèrie d'entrevistes amb personatges rellevants del món vitivinícola i també de la restauració, l’esport, la medicina, la comunicació, etc. Persones aparentment molt diferents, però que comparteixen la passió per la feina ben feta i les ganes de gaudir i celebrar els petits plaers de la vida.

Sebastià Raventós

SEBASTIÀ REVENTÓS

El passat 2 d’agost va començar un dels moments més especials de l’any a Freixenet: la verema. Un any en el que s’ha començat més d’hora que mai. El responsable de nous projectes de vinyes Sebastià Raventós ens explica aquesta particularitat i ens comparteix la seva passió per la seva feina en aquesta entrevista.

Aquest any es diu que la verema ha estat de rècord.

Un rècord històric, perquè mai abans s'havia començat la verema tan d'hora, en ple agost.

I segurament vostè sap el per què ...

Són molts anys ja i aquest 2017 les condicions climàtiques han estat més extremes.

Per tant, podem dir que aquest any la verema és especial?

Podem dir que és una verema primerenca, sana i curta. Primerenca perquè la calor i la manca d'aigua han precipitat la maduració del raïm. Sana perquè el raïm està arribant als centres de premsat amb un estat de sanitat impecable i amb un grau alcohòlic adequat de totes les varietats. I curta perquè, probablement, totes i cadascuna de les varietats verema menys quantitat que l'any anterior, dada que s'anirà comprovant a mesura que es vagi tancant la verema de les mateixes. El que sí ja sabem és que és de gran qualitat.

Menys quantitat, però més qualitat

Sí, aquest any hi ha menys raïm i ha madurat molt ràpid, només veure’l sé que farem un producte de gran qualitat.

Aquest 2017 decidir quan veremar ha d'haver estat més difícil?

Mira, lo maco d'aquest treball és que no hi ha un any igual. Tu tractes les vinyes, observes el comportament del sòl, controles les podes de totes les varietats i al final és el raïm qui t'ho diu. Mirem cada baia detingudament, l’obrim, mirem la polpa, el seu estat de maduració, el gust segons toca el sol o no... Hi ha d'haver un equilibri per saber amb exactitud quan hem de veremar.

Però en anys així, els viticultors han de tenir més dubtes sobre la collita.

Treballem amb més de 1.000 viticultors i vam parlar amb tots. La meva feina és donar-los consell en tot el que necessitin i transmetre un savoir-faire per aconseguir el millor raïm i tenir un productor pràcticament ecològic.

Tota una responsabilitat ...

L'important és conèixer-los bé a tots, transmetre la teva feina i creure't el que fas.

Publicat fa 2 anys

x
Open Modal Close Modal