Freixenet
X

Consells per gaudir del CAVA

Consells per gaudir del CAVA

A Freixenet ens agradar celebrar els petits i grans moments de la vida amb cava. És important tenir en compte alguns detalls per gaudir al màxim d’una copa de cava. A continuació, us donem alguns consells que us poden ser de gran utilitat.

La millor manera d'obrir una ampolla de cava

Encara que no ho sembli, més val traça que força. Amb una mà subjectem el tap i amb l’altra mà girem la base de l'ampolla, inclinant-la lleugerament. Opcionalment, si ens costa treure el tap o rellisca, podem tornar a col·locar el filferro sense estrènyer per tenir més subjecció. D'aquesta manera evitarem que ens caigui cava, preferim beure'l! 

A quina temperatura se serveix?

No oblidis refredar-lo! La temperatura és essencial per apreciar tota l'aroma del cava i la finor de les bombolles. Ara bé, el cava s'ha de beure fred, però no congelat. La temperatura de servei ideal per apreciar amb més intensitat totes les qualitats del cava i gaudir d'una millor experiència és entre 6° i 8° per als caves tradicionals (menys de 15 mesos) i entre 8° i 10° per als Reserva i Gran Reserva. Si se serveix a menys temperatura, no s'aprecien les aromes i es perd una part del sabor.

Com podem refredar el cava si no tenim nevera?

Si no tenim cap aparell de refrigeració o som a l'aire lliure, hi ha un truc molt útil per refredar el cava amb rapidesa. Posem aigua i gel en una glaçonera, hi posem l'ampolla i hi afegim una porció generosa de sal. En 20 - 25 minuts el cava serà fred i llest per servir!

Quina és la millor copa per beure cava?

Finalment, encara que no ho sembli, el tipus de copa que utilitzem per servir el cava és molt important. Us recomanem utilitzar copes tipus flauta o tulipa, estretes i altes, que conserven millor la bombolla i desprenen millor les aromes. Per als Gran Reserva, us aconsellem una copa amb el cos més ample.

 

 

Publicat fa 4 anys

Open Modal Close Modal