Freixenet
X

Consells per conservar EL CAVA A CASA

Consell cava

Un dels grans petits plaers de la vida és destapar una ampolla de cava i gaudir d’una copa relaxat a casa amb amics i família. Per poder assegurar un estat òptim del cava, cal que conservem l'ampolla en unes condicions adequades. A continuació, us donem alguns consells que us poden ser de gran utilitat per conservar el cava correctament a casa.

Quant de temps es pot conservar?

El primer que hem de tenir en compte és que el cava surt al mercat en el moment òptim de consum, per això els nostres enòlegs recomanen consumir-lo en un període no gaire llarg de temps. Una ampolla de cava pot conservar les seves propietats fins a un any després de la compra.

De fet, aquesta regla s'aplica a tots els tipus de cava. La distinció Reserva o Gran Reserva fa referència al temps que el cava envelleix en ampolla, i això no significa que puguem allargar-ne la criança a casa.

Quin és el lloc més adient?

El lloc on es desa el cava és important i ha de complir uns requisits determinats. El lloc escollit ha de mantenir una temperatura constant d'entre 10 i 15 graus, sense canvis bruscos de temperatura, vibracions ni moviment. A més, ha de ser un espai net i sec, protegit de la humitat i de la llum. Es recomana escollir el lloc més fresc de la casa.

Com s'ha de conservar?

En el cas del cava, és preferible deixar l'ampolla en vertical durant el període de conservació. Si vols refredar-lo abans de beure’l, no el posis a la porta de la nevera! Encara que és bastant comú, no és recomanable, perquè l'ampolla patiria molt de moviment.
Després de destapar-la, si no la buidem i volem beure’n el contingut més endavant, es recomana tornar a tapar-la amb un tap hermètic amb fixació. Posar una cullereta dins l'ampolla no evita que les bombolles s'escapin, és un mite molt estès, però totalment fals.

Si segueixes aquestes recomanacions senzilles, el teu cava es conservarà perfectament i podràs gaudir al màxim del seu sabor en obrir l'ampolla. Salut!

Publicat fa 4 anys

Open Modal Close Modal