Freixenet col·labora amb Spain Through Its Wineries, una iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer el territori a través dels seus cellers més emblemàtics
Les caves Freixenet van rebre més de 80.000 visitants durant el 2018
Sant Sadurní d’Anoia, 14 de març de 2019-. Freixenet ha presentat la jornada Spain Through Its Wineries (STIW) al Penedès, una iniciativa que des de 2015 treballa per a promocionar productes turístics que permeten conèixer Espanya a través d'alguns dels cellers més emblemàtics del país.
STIW, en català “De Cellers per Espanya”, és una oferta enogastroturística avalada per l'Organització Mundial del Turisme i impulsada pel Foro de Marcas Renombradas amb l'objectiu de desenvolupar un model de turisme vitivinícola de qualitat, responsable i diferencial. Després que l'any passat La Rioja fos l'ambaixadora de la jornada, aquest any ha estat el torn de Catalunya i, en concret, del Penedès, una de les destinacions enoturísticas més visitades del país.
En aquest sentit, Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet, ha destacat durant el seu discurs inaugural que “a diferència d'altres activitats empresarials, el sector vitivinícola atreu un turisme de qualitat i diferencial que repercuteix de forma positiva a la zona. És un valor afegit que hem de cuidar i preservar sense deixar de banda el nostre principal negoci com a productors de vi i cava”.
La presentació al Penedès, de la mà dels cellers amfitrions - Freixenet, Segura Viudas i Vilarnau-, s'emmarca dins de la gira que està realitzant STIW per les diferents destinacions que conformen el projecte. A la trobada, assistents, agències especialitzades, premsa i professionals del sector han pogut gaudir d'una visita per etapes a les caves centenàries de Freixenet i un taller impartit pels Castellers de Vilafranca, com a píndola de l'oferta que engloba enoturisme i patrimoni.
L'acte també ha comptat amb la presència de Pablo López, Director General del Foro de Marcas Renombradas; Zaida Semprún, directora comercial del projecte STIW i Damià Deàs, Gerent de Vilarnau i president del Insitut del Cava.
Presentació destí Penedès
El Penedès, situat a 30 minuts de Barcelona, s'ha convertit en un destí de referència del turisme enològic. Avui dia, rep més de quatre-cents mil visitants a l'any i és la segona Ruta del Vi més visitada d'Espanya. Segons l'últim informe publicat per l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN), l’enoturisme continua mostrant un important ritme de creixement anual. En concret, el 2017 el nombre total de visitants a cellers i museus del vi associats a les Rutes del Vi va superar els 3 milions, la qual cosa va suposar un creixement anual del 18%.
Pel que respecta als cellers del Grup Freixenet situades al Penedès, l'any passat van rebre un total de 82.938 visitants. No obstant això, els cellers del grup més visitats van ser el de Querétaro, a Mèxic, i el de Sonoma, a Califòrnia, amb més de 300.000 visitants en conjunt. A Espanya, el Grup també atreu turistes, sobretot, en els cellers de La Rioja i Ribera del Duero.
Consolidació de l’enoturisme
Aquestes propostes enoturísticas busquen a un visitant internacional majoritàriament d'alt poder adquisitiu. De fet, des de l'organització de STIW ja estan treballant amb sis mercats internacionals a Europa i Llatinoamèrica (Bèlgica, Rússia, Regne Unit, França, els EUA i Mèxic) i en una segona etapa se centraran en els mercats asiàtics.
A més, tal com s'ha explicat durant la jornada, es tracta d'un catàleg dirigit a agències de viatges tant del segment MICE com FIT, però sempre, des d'una perspectiva corporativa i Premium. Fins avui s'han contactat més de 250 agències de tot el món.
El gran valor diferencial de Spain through its Wineries/De Cellers per Espanya es troba en que és la primera vegada a Espanya que es promocionen i comercialitzen de forma conjunta productes turístics que permetran al viatger conèixer cellers en deu destinacions enoturísticas de referència: Penedès, La Rioja, Ribera del Duero, Rueda, Toro, Galícia, Bierzo, Marco de Jerez, Toledo i Sevilla.
Publicat fa 2 anys