Freixenet
X

Freixenet innova en viticultura utilitzant imatges aèries

Hem estat la primera empresa a nivell nacional en aplicar a les vinyes adob líquid amb dosificació variable segons posicionament GPS 


imatges aèries

Un dels pilars fonamentals de Freixenet és la innovació aplicada a tots els àmbits de l’elaboració de cava, també la viticultura.  En aquest sentit, hem estat la primera empresa a nivell nacional en realitzar l’aplicació d’adob líquid a les vinyes amb dosificació variable i de forma automàtica. El sistema analitza el vigor de la planta utilitzant imatges aèries i posicionament GPS, a banda de l’anàlisi del sòl i el coneixement del nostre equip tècnic. Es tracta d’una fertilització de precisió amb variable localitzada i automatitzada, un sistema de treball únic i nou en vinya al Penedès que a Freixenet apliquem des de 2017.

A través d’analítiques de sòl i d’imatges aèries preses en el moment oportú, dissenyem un pla de fertilització variable que introduïm als ordinadors de les màquines que injecten i apliquen adob líquid. Aquests equips, a l’estar dotats amb tecnologies de posicionament, són capaços de fertilitzar de forma automàtica i variable segons les necessitats del cultiu i el tipus de sòl, localitzant l'adob en la quantitat adequada, en el lloc i en el moment oportuns.

Així, no només obtenim millor producció amb una fertilització racional, sinó que aprofitem millor els recursos i aconseguim una agricultura molt més sostenible i curosa amb el medi ambient.

Publicat fa 4 anys

Open Modal Close Modal