Freixenet
X

Freixenet aconsegueix un repte històric amb la venda de 100 milions d'ampolles el 2021

  • El passat 15 de desembre, Freixenet va superar la xifra de 100 milions d'ampolles venudes en un any a nivell mundial per primera vegada a la història
  • Freixenet Cordón Negro, millor cava del món i millor escumós d'Espanya segons The Champagne & Sparkling Wine World Championships

Freixenet, la marca líder mundial de cava, ha aconseguit un rècord històric amb la venda de 100 milions d'ampolles a nivell internacional el 2021, i preveu assolir la venda de 105 milions d'ampolles abans de finalitzar l'any. Es tracta de la primera vegada a la història que la marca supera els 100 milions d'ampolles venudes en un any. En aquest sentit, la feina d'internacionalització que ha fet la companyia durant més de 70 anys ha estat una de les raons principals que expliquen que Freixenet hagi incrementat les vendes en un 5% durant 2021.

L'exportació d'ampolles Freixenet es materialitza al 80% de les vendes de la companyia a nivell global. A més, Freixenet preveu superar el 85% el proper any com a conseqüència de l'aliança que es va iniciar el 2018. En aquest sentit, els principals mercats internacionals per a la companyia són Alemanya, el Regne Unit, França, els Estats Units,  i Espanya. Aquest èxit internacional demostra com l'aliança Henkell-Freixenet, líder mundial dels vins escumosos, ha sabut aprofitar les sinergies de les dues companyies, i té com a objectiu vendre 1 de cada 10 ampolles de vi escumós en el món en els pròxims anys.

Segons Pere Ferrer, vicepresident i CEO de Freixenet, el sector dels vins i escumosos ha percebut una recuperació del mercat i ja es mostren dades similars a les xifres prèvies a la pandèmia. “El consum d'escumosos al mercat internacional és diferent del consum de cava a nivell estatal. Tanmateix, el comportament del consumidor espanyol està canviant, donant pas al consum de cava en altres períodes de l'any. Tot i així, el Nadal continua sent el període de l'any més important per a nosaltres” assenyala Ferrer. “Així doncs, cal destacar que també hem pogut veure un augment de les vendes durant la temporada d'estiu, fet que és un símptoma de l'avenç en la desestacionalització del consum del cava que ha impulsat Freixenet”, finalitza Ferrer.

En el període de campanya de Nadal, la companyia genera el 30% de les vendes anuals a Espanya i reafirma així la seva posició de lideratge amb un 20% de quota de mercat. En aquest sentit, 1 de cada 5 ampolles de cava venudes a Espanya és de la marca Freixenet. El cava més emblemàtic de la companyia, Carta Nevada, celebra aquest any el seu 80è aniversari des del seu llançament el 1941, sumant vuit dècades d'èxit comercial i mantenint la seva posició de lideratge a Espanya com el cava més venut (segons dades d'IRI del 2020) .

Premis a la qualitat dels caves Freixenet

Aquest 2021 també ha estat molt positiu en termes de reconeixements. El cava de Freixenet Cordón Negro Brut Magnum ha estat reconegut com a millor cava del món i millor escumós d'Espanya segons la prestigiosa competició nord-americana The Champagne & Sparkling Wine World Championships, encapçalada pel prestigiós escriptor i crític de vins Tom Stevenson, després de rebre el National i Regional Trophy. Cordón Negro ha obtingut també la medalla d'or i la qualificació “Best in Class” com a Millor Cava Non-Vintaje Brut i el Millor Cava Magnum. Per la seva banda, el Carta Nevada Medium Dry Magnum ha estat reconegut amb una medalla al mateix concurs.

Cordón Negro, el cava més vingut al món, segueix així acumulant èxits que premien la seva qualitat i versatilitat, ja que també ha rebut medalles d'or a International Wine Challenge i Mundus Vini aquest 2021.

Publicat fa 5 mesos

Open Modal Close Modal