Freixenet
X

Aprovació per part de la Comissió Europea: Henkell i Freixenet uneixen forces

Sr. Pedro Ferrer i Dr. Andreas Brokemper

Les famílies Hevia i Bonet venen les accions de Freixenet S.A. al grup Henkell & Co.

José Ferrer Sala amplia el seu capital.

La cooperació hispano-germana crea el líder mundial del sec-tor dels vins escumosos.

El nou consell d’administració de Freixenet comptarà amb una doble presidència.

Wiesbaden/Sant Sadurní d'Anoia, 31 de juliol 2018 – Henkell, la filial de vins escu-mosos, vi i licors d’Oetker Group, ha anunciat la finalització de l'adquisició del 50,67% de les accions de Freixenet de les famílies Hevia i Bonet després de rebre l'aprovació de la Comissió Europea. La finalització del procés marca l'inici d'un ampli acord de cooperació amb els socis de Freixenet restants, José Ferrer Sala i José Luis Bonet Ferrer.

La cooperació hispano-germana crea el líder mundial del sector dels vins escumosos, permetent a Henkell i Freixenet accedir a nous mercats i canals de distribució, i així aconseguir un creixement sostenible. Freixenet és la marca número 1 en el mercat internacional de vins escumosos de qualitat, amb posicions de lideratge en molts mercats i vendes en més de 100 països. El Grup Henkell té una àmplia cartera de vins escumosos, amb posicions de lideratge en molts mercats, com per exemple, Mionetto, el Prosecco més venut arreu del món.

Després d'una ampliació de capital per part del president d'honor de Freixenet, José Ferrer Sala, tant ell com José Luis Bonet passaran a controlar el 50% de Freixenet S.A. mentre que Henkell controlarà el 50% restant.

El nou consell d'administració de Freixenet estarà encapçalat per dos copresidents: José Luis Bonet i el Dr. Albert Christmann, soci general de Dr. August Oetker KG. Altres membres del consell seran Demetrio Carceller Arce, president de Damm S.A., que aportarà experiència en el sector de les begudes, així com Pedro Ferrer i el Dr. Andreas Brokemper, vocal de la direcció de Henkell, aquests últims seran consellers delegats.

Enrique Hevia Ferrer, portaveu dels socis venedors, ha comentat: "La venda de les nostres accions és un moment molt emotiu per a nosaltres. En Henkell trobem el soci perfecte per a Freixenet. Les nostres famílies volen agrair a tots els treballadors la seva feina i lleialtat al llarg dels anys i volem desitjar a Freixenet tot el millor per al futur ".

José Ferrer Sala, president d'honor de Freixenet, ha afegit: "La cooperació amb Henkell no només donarà continuïtat a Freixenet, una empresa reconeguda per la tradició, sinó que reforçarà el seu lideratge internacional en el món del cava".

El Dr. Albert Christmann, soci general del Dr. August Oetker KG, ha ressaltat: "Henkell i Freixenet comparteixen un profund respecte per la tradició, la qualitat i la continuïtat. L'associació estratègica ajudarà a desenvolupar noves oportunitats de negoci, fortificant la nostra posició en el creixent mercat mundial del vi escumós".

Demetrio Carceller Arce, president de Damm S.A., ha afirmat: "Després de molts anys d’amistat entre les famílies Oetker i Carceller a Damm, on sóc al consell d’administració amb el Dr. August Oetker, estic molt content de formar part d'aquest nou projecte conjunt a l’emblemàtica Freixenet".

José Luis Bonet Ferrer, copresident de Freixenet, ha conclòs: "La cooperació amb un soci com Henkell, que compta amb una gran experiència en el sector a nivell mundial, ajudarà a Freixenet a mantenir la seva identitat i accelerar la seva expansió internacional".

Sobre el Grup Henkell & Co.:

El Grup Henkell & Co. és part del grup Oetker i està representat a 22 països a través del les seves filials que exporten a més de 100 països d'arreu del món. És el líder en el mercat de vi, vi escumós, prosecco i diversos licors en multitud de països. La seva cartera de productes inclou marques com Henkell i Mionetto, reconegudes a nivell internacional.

Per més informació visiteu: www.henkell-gruppe.com.

Sobre Freixenet, S.A.:

Freixenet és una empresa familiar fundada el 1914 amb arrels que daten del 1861. És el major exportador de begudes d'Espanya, així com el major elaborador mundial de cava. La companyia té la seva seu a Sant Sadurní d'Anoia. El Grup, que compta amb marques com Freixenet, Mederaño, Mia, Segura Viudas i Gloria Ferrer, té filials a 19 països, cellers en les millors zones vitivinícoles del món com Estats Units, Argentina, França i Austràlia, i exporta les seves marques a 109 països.

Per més informació visiteu: www.freixenet.com

Publicat fa 9 mesos

x