Freixenet

MECENATGES

El nostre compromís

La família Ferrer Sala ha volgut impulsar aquesta activitat a través de Freixenet integrant-la dins la seva cultura d'empresa, no només com un element de comunicació qualitatiu i específic, també com un compromís amb la societat. Som sensibles en tots els nivells i som conscients que gràcies a la nostra ajuda s'han pogut portar a terme accions diverses a diferents àmbits.

El nostre mecenatge ha evolucionat al mateix ritme que l'empresa. Vam començar amb petits patrocinis locals a Sant Sadurní d’Anoia; iniciats pels fundadors com a suport a l'educació i la cultura a través del Col·legi Sant Josep (Josep Ferrer Sala en presideix el patronat) i de les entitats culturals de la ciutat. També cal destacar el suport a l'esport local per excel·lència, l'hoquei. El CE Noia Freixenet té 18 equips, des de l'aleví al professional, que juga a la divisió d'honor.

A mesura que hem anat creixent, també ha crescut el nostre mecenatge, de manera que hem arribat a col·laborar amb institucions tan atípiques per a una empresa espanyola com el MOMA de Sant Francisco o el MET de Nova York (paral·lelament a la introducció dels nostres caves a partir dels anys 70 als Estats Units). Evidentment, la gran part del nostre patrocini s'ha centrat a Catalunya i a Espanya. Destaquen des de fa anys les col·laboracions culturals amb el MACBA, la Fundació Albéniz i l'Orquestra Simfònica Freixenet de la Escuela Superior de Música Reina Sofía, la Fundació Princesa de Asturias, l'Associació Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l'Associació Concurs Maria Canals o l'associació cultural Plaza Fortificada. En l'àmbit de l'educació, es fan aportacions a ESADE i a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i en el de la solidaritat, a la Fundació Esclerosi Múltiple i la Fundació Raval Solidari.

En el passat, Freixenet ha col·laborat amb l'MNAC, el Gran Teatre del Liceu o el Palau de la Música Catalana, Premi Sent Soví i Premi Llavor de Lletres, sense oblidar els patrocinis d’esdeveniments històrics, com el suport a la Candidatura Olímpica de Barcelona i el COOB 92.

x